اتاقی ایده آل و همه چیز تمام برای نوزاد + عکس
نکاتی برای طراحی اتاق نوزاد
مثل ساختن یک خانه می ماند. انگار که بخواهید آجر به آجر آن را خودتان روی هم بگذارید. برای همین هم هست که اینقدر شوق و علاقه پشت آن است. شوق پدر و مادرها از درست کردن بهترین اتاق دنیا برای اولین فرزندشان. مادر و پدرها از همان روز اول که متوجه می شوند نوزادی توی راه دارند به فکر درست کردن یک فضای مناسب و امن برای فرزندشان می افتند.
با تولد یک نوزاد در خانواده، تغییرات خاصی در خانه به وجود می آید. می توان گفت نیازهای نوزاد، اصلی ترین نیاز خانواده به شمار می رود. توجه به چیدمان مناسب و امن، مطلوب بودن دمای اتاق و دسترسی راحت به نوزاد از قسمت های مختلف خانه ازجمله موارد مهم به حساب می آید.
طراحی دکوراسیون اتاق نوزاد
اتاق کودک فضایی است که شخصیت او را می سازد پس باید این ملک شخصی را به مکانی مناسب و دلپذیر برای رشد و شکوفایی او تبدیل کنید. به همین دلیل بهتر است قبل از هر کاری این مطلب را بخوانید.
در این مطلب سعی داریم نکات مهمی را در این خصوص عنوان کنیم تا بتوانید با توجه به سلیقه و سبک زندگی تان، محیط خانه و اتاق را برای استقبال از نوزاد دوست داشتنی خود مهیا سازید.
چهار عنصر اصلی در اتاق نوزاد
تخت خواب نوزاد، میز تعویض پوشک و لباس نوزاد، یک صندلی راحتی برای خودتان و فضای کافی برای نگهداری و ذخیره لوازمی مانند پوشک، عناصر اصلی در اتاق نوزاد هستند. دقت داشته باشید این وسایل علاوه بر کاربردی بودن باید طراحی زیبایی داشته باشند تا بتوانید بقیه لوازم اتاق را نسبت به آنها انتخاب و چیدمان نمایید. درنهایت باید مبلمان و چیدمان اتاق نوزاد طوری باشد که هردوی شما احساس امنیت و آرامش داشته باشید.
ایمنی را جدی بگیرید
خلق یک محیط امن برای کودک، علاوه بر جلوگیری از استرس می تواند خطرهای احتمالی ناشی از ایمن نبودن خانه را کاهش دهد. شما با رعایت نکات کوچک و ساده می توانید آرامش خیال را برای خود و خانواده تان به ارمغان بیاورید:
- نصب پشه بند را جدی بگیرید. نیش یک پشه کافی است تا نوزاد شما را کلافه کند و ساعت ها از سوزش و خارش جای نیش عذاب بکشد.
- یک ردیاب دود و منوکسیدکربن را در نزدیکی اتاق نوزاد فعال کنید.
- حتماً برای اتاق یک تهویه مناسب در نظر بگیرید. دقت داشته باشید تخت کودک در مجاورت مستقیم باد قرار نگیرد.
- برای پریزهای برق خانه تان درپوش تهیه کنید.
- در هنگام خرید لوازم کودک به ویژه سرویس کمد و تخت، دقت داشته باشید لبه های آنها تیز نباشد. در صورت تیز بودن لبه ها، آن را با تکه ای از اسفنج یا ابر و با کمی چسب، به صورت کروی و منحنی دربیاورید.
- از نصب پرده های بلند در اتاق کودک جلوگیری کنید. در زمان چهاردست وپا رفتن امکان کشیدن و کنده شدن پرده وجود دارد.
- از اشیای ریز و کوچک در اتاق کودک استفاده نکنید. کودکان علاقمند به آزمودن و شناختن لوازم با دهان خود هستند.
- برای پنجره ها حفاظ نصب کنید و از ایمن بودن آنها اطمینان خاطر حاصل نمایید.
- اتاق را از وجود هرگونه گردوغبار پاک نگه دارید.
- توجه داشته باشید دمای اتاق کودک را مناسب انتخاب کنید.
- از قرار دادن چراغ های زمینی خودداری نمایید.
- رادیاتورهای اتاق را با پوششی مناسب بپوشانید.
نکات مهم در انتخاب تخت نوزاد
حتماً تخت خواب نوزادتان دارای حفاظ باشد. توجه داشته باشید فاصله بین نرده های حفاظ استاندارد باشد.
ارتفاع نرده حفاظ تخت از روی تشک تخت، باید حداقل ۶۶ سانتی متر باشد.
توجه داشته باشید که حفاظ تخت نباید به راحتی پایین بیاید، بلکه برای پایین آوردن آن باید نیاز به مقداری نیرو و فشار داشته باشیم.
تشک تخت باید کاملاً در باکس تخت جاگذاری شود. اطراف آن نباید خالی باشد.
تخت خواب را نزدیک پنجره قرار ندهید. امکان دارد تابش نور خورشید، شدید باشد و کودک دچار سوختگی شود. علاوه بر این، خطر ریزش شیشه در شرایط ویژه نیز وجود دارد.
از تهیه تخت خوابی که دارای لبه های تیز و غیرایمن است، جدا خودداری کنید.
اصول چیدمان اتاق نوزاد
برای اینکه خیالتان راحت شود، بهتر است از تشک هایی برای تخت استفاده کنید که لبه های بلند دارند و تا ارتفاع بالا را پوشش می دهند. در این صورت دیگر نگران گیرکردن دست و پای نوزاد لابه لای میله های تخت نیستید.
میزی که به عنوان تعویض لباس و پوشک نوزادتان انتخاب می کنید، می تواند سال ها قابل استفاده باشد، پس در انتخاب آن دقت نمایید. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید این میز با کشوهای زیاد، می تواند به عنوان میز آرایش و کنسول در سنین بالاتر کاربرد داشته باشد.
برگرفته از نمنــاک