ایدههای جذاب تزیین اپن آشپزخانه در منازل قدیمی و جدید
امروزه دیگر اکثر خانهها از آشپزخانههای اپن و پلان باز استفاده می کنند. طوریکه آشپزخانه تقریبا با اتاق نشیمن یکی است. از این رو تزیین اپن آشپزخانه می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی دکوراسیون و حال و هوای کلی خانه بگذارد. همچنین عموما مهمترین بخشی که آشپزخانه را از اتاق نشیمن جدا میکند، همین اپن آشپزخانه است. هر چه تزیین و طراحی اپن هوشمندانهتر انجام شود، آشپزخانه به شکل زیباتری از بقیه اتاقها جدا می شود.
همانطور که میدانید اپن آشپزخانه هم جنبه کاربردی دارد و هم جنبه زیبایی. جنبه کاربردی آن مثل میز ناهارخوری یا میز آماده سازی غذا و حتی میز کار است. جنبه زیبایی آن هم شامل فرم میز اپن، جنس صفحه روی اپن، مدل آرک، چراغهای آویز و … است. از آنجایی که اپن فضای نسبتا کمی از آشپزخانه اشغال می کند، باید در طراحی و تزیین آن نهایت دقت را بکار برد تا در همان فضای کم هم به نتیجهای عالی برسیم. در این مطلب به معرفی روشهایی جذاب برای تزیین اپن آشپزخانه در منازل قدیمی و مدرن و امروزی می پردازیم. لطفا تا انتهای مطلب همراه ما در وبسایت اتاق باشید.
ابتدا به مهمترین بخش طراحی آشپزخانه در نظر ما ایرانیها، یعنی آرک آشپزخانه می پردازیم. آرک چه به طرح گچبری باشد چه با سقف کاذب و پی وی سی، آشپزخانه را تبدیل به نقطه کانونی دکوراسیون منزل میکند. بنابراین اگر شما هم قصد بازسازی یا طراحی دوباره آرک آشپزخانه خود را دارید، حتما به این موضوع توجه داشته باشید که آشپزخانه تان در حال تبدیل شدن به مهمترین نقطه تزیینی در کل دکوراسیون منزل شماست. شکل های زیر تعدادی از طرحهای جذاب از مدل های مدرن و امروزی تا مدلهای کلاسیک و قدیمی را شامل می شود.
فریمهای چوبی دور میز اپن، یکی از زیباترین، سادهترین و کارآمدترین گزینهها برای تزیین اپن آشپزخانه است. این فریم چوبی می تواند نقش یک آرک مدرن برای آشپزخانه را نیز ایفا میکند. این مدلها خصوصا در آپارتمانهای مدرن و امروزی بسیار عالی جواب می دهد.
چراغهای آویز بالای میز اپن آشپزخانه تاثیر بسیار شگرفی در زیباسازی این محیط مهم از خانه میگذارند. در حقیقت اگر اهمیت چراغ آویز را از آرک و فریم ورودی آشپزخانه بیشتر ندانیم، این مورد قطعا کمتر از آن نیست. چراغهای آویز همانند هر تمام لوازم خانه، در سبکهای متنوعی از مدرن و امروزی گرفته تا آنتیک و روستیک نیز عرضه می شوند. برای آشپزخانههای ساده و مدرن، معمولا از چراغ آویزهای میلهای یا لایت بار استفاده می شود. شکلهای زیر چند نمونه جذاب از این آویزهای مدرن را نشان می دهد.
برای تزیین اپن آشپزخانههای قدیمی باید از چراغهای آنتیک و پر زرق و برق استفاده کرد. این چراغها معمولا دارای کلاهکهای فلزی براق طلایی، برنجی یا مسی هستند و حتی در حالت خاموش نیز درخشش بسیار خاصی دارند. همچنین لامپهای آویز طرح ادیسونی نیز گزینه مناسبی برای تزیین و روشنایی میز اپن هستند. شکلهای زیر تعدادی از این ایدههای جذاب و جدید را نشان می دهد.
مورد مهم بعدی برای تزیین اپن، که اتفاقا یکی از سادهترین و کم هزینهترین روشهای موجود است، استفاده از دکوریهای جذاب است. خصوصا اگر در اطراف اپن آشپزخانه خود، از شلف و قفسههای طبقه بندی شده استفاده میکنید. البته اگر بدون وجود شلف هم میتوان با قرارگیری صحیح دکوری بر روی میز اپن، جذابیت این قسمت از آشپزخانه را تا حد زیادی افزایش داد. شکلهای زیر چند نمونه دکوری جذاب برای تزیین اپن آشپزخانه را نشان میدهند.
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد، اغلب خانههای آپارتمانی از میز اپن، بعنوان میز ناهارخوری یا حداقل میز صبحانه خوری استفاده می کنند. از این رو صندلی میز اپن همیشه در این ناحیه قرار می گیرند. صندلیهای اپن، باید مطابق با سبک طراحی آشپزخانه انتخاب شوند. همچنین می توانید برای هارمونی بیشتر رنگ کابینت آشپزخانه را با رنگ صندلیها ست کنید. یا اینکه رنگهای قوی و جذاب را با استفاده از این المان جذاب به دکوراسیون منزل خود اضافه کنید. رنگهایی مانند سبز، قرمز و آبی یا فیروزهای، ظاهر جالبی به دکوراسیون اپن آشپزخانه میدهند. شکلهای زیر طرحهای مدرن و کلاسیک صندلیهای اپن آشپزخانه را نشان می دهد.
نمیشود در مورد همه اجزای اپن آشپزخانه صحبت کرد اما حرفی از صفحه روی کابینت نزد. صفحه کابینت میز اپن معمولا با صفحه کابینت داخل آشپزخانه یکسان انتخاب میشود. اما در مواردی می شود صفحه این قسمت را متفاوت از خود آشپزخانه انتخاب کرد. خصوصا اگر قرار است از میز اپن برای آماده سازی غذا و ناهارخوری استفاده شود، صفحه کارآمدتر مثل چوب گزینه بهتری خواهد بود. چوب بخاطر گرمایی که دارد و همچنین خاصیت ضد لک بودن، احساس بهتری در افراد ایجاد می کنند. همچنین چوب بنوعی عایق صدا بوده و سر و صدای ایجاد شده بخاطر جابجایی یا افتادن ظروف را به کمترین میزان می رساند. لازم نیست بگوییم که زیبایی ظاهری چوب نیز قابل مقایسه با صفحههای سنگی و ام دی اف نیست.
منبع: اتـــاق