بررسی ۴ طیف رنگ آبی در اتاق نشیمن و اتاق خواب
تاثیر رنگ آبی در اتاق نشیمن
آبی رنگ جادوییست. همانطور که میدانید رنگها از شکست طیف نور سفید خورشید بدست میآید و جادوی رنگ آبی آن است که در انعکاس نور خورشید طیف رنگ آبیست که برای آسمان به جای میماند و انعکاس آن در دریاها خودنمایی میکند. جادوی رنگ آبی تنها در طبیعت نیست که ماندگار شده است. جایگاهی که این رنگ در آرامش ذهن و روان باقی میگذارد انکار نشدنی ست. رنگ آبی در اتاق نشیمن، اتاق خواب و حتی برای دکوراسیون ساختمایها غیر مسکونی نیز میتواند ایدهآل باشد.
رنگ آبی در اتاق نشیمن
برای شناخت نقش رنگ آبی در اتاق نشیمن در ابتدا نیاز است به طیفهای رنگ آبی آشنا شوید. این رنگ را به دو دسته کلی آبی روشن و تیره تقسیم میکنند. رنگهایی مانند آبی دریا، سبز آبی و آبی فسفری و آبی آسمانی یا آبی فیروزهای همگی از طیف رنگ آبی روشن است. دسته دوم به رنگ آبی تیره شناخته میشود. رنگهایی مانند آبی نفتی، لاجوردی، آبی کدر و آبی سرمهای از جمله این رنگها است. رنگهای آبی روشن آرامش و راحتی را به انسان منتقل میکند. بنابراین در صورتی که با رنگ سفید یا حتی سایر رنگهای طیف آبی تلفیق محیطی آرام خلق میکند. رنگ آبی در اتاق نشیمن از آن دسته رنگهاست در طراحی دکوراسیون محبوبیت بالایی دارد. میتوانید پرده و مبلمان را با ترکیبی از ابی فیروزهای و یا سبز آبی و کوسن های زرد یا سبز انتخاب کنید و سایر رنگهای اتاق را سفید کنید. میتوانید رنگ سبز آبی را با مبلمان چوبی و یا هر نوع کفپوش ست کنید. طیفهای رنگ آبی به شما این امکان را میدهد که هم در طراحی اتاق نشیمن سبک مدرن از آن استفاده کنید هم رنگهایی مانند آبی فیروزهای را در طراحیهای سنتی به کار ببرید و رنگهایی مانند آبی نفتی را در طراحیهای کلاسیک.
رنگ آبی در اتاق نشیمن با طیف رنگ تیره
زمانی که قصد طراحی اتاق نشیمن دارید تم رنگ آبی در اتاق نشیمن را میپسندید میبایست ترکیباتی که در طراحی قرار است استفاده کنید را بر اساس محدودیتهای موجود انتخاب کنید. برای طراحی اتاق نشیمن کلیاتی مانند کفپوش و دیوارپوش وجود دارد. اگر این المانها قرار است ثابت باقی بماند میبایست طیف رنگهای انتخابی را هماهنگ با آن ست کنید. در صورتی که قصد تغییر کفپوش و دیوار پوش را دارید این محدودیت برداشته میشود. تمرکز کنید روی طیف رنگ روشن و تیره. اگر انتخاب شما طیف رنگ تیره است، احتمالا به سبک مدرن علاقه بیشتری دارید. رنگ آبی طیف تیره با رنگ زرد و خاکستری زیباست اما زیاده روی در رنگآمیزی زیبایی فضا را کاهش میدهد. در صورت استفاده از رنگ آبی تیره حتما رنگ سفید را برای ترکیب با آن در نظر داشته باشید. میتوانید مبلمان را به رنگ آبی و دیوارپوش را نیز ترکیبی از رنگ آبی و زرد برای یک دیوار انتخاب کنید. پرده را با فرش یا رنگ کف پوش ست کنید. برای زیبایی فضا کوسنهای زرد انتخاب کنید. همین ترکیب را با رنگهای دیگر مانند بنفش و سایر رنگهایی که سردی فضا را میگیرد حتی با یک کوسن یا یک آباژور امتحان کنید سعی کنید رنگ فضا یک دست سرد نباشد.
رنگ آبی در اتاق نشیمن با طیف رنگ روشن
اگر به سراغ رنگهای سبز آبی و یا آبی فیروزهای رفتهاید اجازه دارید که کمی از رنگ سفید بکاهید و آنرا با رنگهای تیرهتر جایگزین کنید. در هنگام استفاده از رنگ آبی فیروزهای در نظر داشته باشید که ست رنگهایی که انتخاب میکنید در استفاده از این رنگ زیبادی روی نکرده باشد. رنگ فیروزهای در صورتی که بیش از حد استفاده شود چشم را خسته خواهد کرد. رنگ آبی در اتاق نشیمن در دکوراسیون مدرن با تلفیق سبز آبی بیشتر خودنمایی میکند. اگر عاشق طبیعت هستید میتوانید ترکیبهای سبز آبی را استفاده کنید و برای آنکه از سردی فضا بکاهید رنگهای نارنجی را کرم را به کار ببرید تا هماهنگی حاصل شود.
تاثیر رنگ آبی در اتاق نشیمن بر خلق و خو
این رنگ حس خونسردی، آرامش ایجاد میکند. ترکیب مناسب آن با سایر رنگها به شدت خلاقیت را بیدار میکند. در اتاق نشیمن قصد این است که شما در کنار عزیزان خود بنشینید و مدتی صحبت کنید تلویزیون ببینید و پس از یک روز کاری جایی آرامش داشته باشید. نکته اینجاست که فضای آرام اتاق نشیمن نباید در حد اتاق خواب آرام باشد و نباید با اضافه شدن المانهای تهیج کننده از آرامش آن کاسته شود. حد وسط را برای رنگ و چیدمان انتخاب کنید. به دلیل آنکه رنگ آبی رنگی سرد است قطعا نیاز خواهید داشت که از ترکیب یک رنگ گرم استفاده کنید و این رنگ گرم قطعا تاثیر زیادی بر برداشت شما از فضا خواهد داشت. سکون، آسایش و خلاقیت حسهایی است که این رنگ جادویی به شما منتقل میکند. رنگ آبی فیروزهای حس اساطیری دارد که در ترکیبهای هنرمندانه تلفیقی مدرن و سنتی میتواند اتاق نشیمن را به اثر هنری تبدیل کند.
تصاویر بیشتر:
منبع: اتـــاق