کابینت ممبران بخریم یا خیر؟ [ بررسی معایب و مزایا ]
کابینت ممبران؛ عنصر طراحی آشپزخانه مدولار
امروز به جرات میتوان گفت، به دلیل ابعاد کوچک و فضای کم درگیر طراحی آشپزخانه مدولار شدهایم. طراحی-ای که بی شک قادر است با واحدهای پیش ساخته نیاز ساکنان منازل را برآورده نماید. طراحی مدولار با توجه به ویژگی عملکرد کلی محبوبیت زیادی به دست آورده است. دیزاین مدولار با استفاده از انواع متریال طبیعی و کابینتهای متنوع طرح ریزی میشود. در این میان، کابینت ممبران به یکی از المانهای اساسی طراحی مدولار آشپزخانه بدیل گشته است.
کابینتهای زیاد و متفاوتی به دنیای مبله کردن طراحی مدولار آشپزخانه تعلق دارند. از میان آنها باید به کابینت لمینت، اکریلیک، ممبران و… اشاره نمود. با این حال، ما در این مقاله قصد داریم به کابینت ممبران بپردازیم. و تمام مسائل حول آن را در حیطه طراحی و دیزاین آشپزخانه بررسی نمائیم.
کابینت ممبران چیست؟
چشم بیشتر ایرانیان از قدیم الایام به نقش و نگار سنتی عادت داشته است. نقش و نگاری که میتواند در هنر منبت کاری و معرق کاری معنا یابد. اگرچه چنین هنرهایی قدمت چندین هزار ساله دارند، اما، چندان جایی در دنیای مدرن ندارند. و یا آنکه میتوان گفت، نقش موثری در طراحی و دیزاین مدرن ایفا نمیکنند.
کابینت ممبران، قطعا یکی از عناصر مدرن آشپزخانه ایرانی و اروپایی محسوب میگردد که هنر خراطی، منبت کاری و معرق کاری را بازیادآوری کرده است. بنابراین، این نوع کابینت یکی از عناصر کلاسیک طراحی مدولار و مدرن به شمار میرود.
در واقع، کابینت ممبران از پلی وینیل کلراید (پی وی سی) تشکیل شده است. و امروز، شاهد گستره متنوعی از انواع کابینتهای ممبران مات، براق و حتی طرح چوب هستیم.
لایه رویی این نوع کابینت یا همان پی وی سی تحت فشار بالا بر روی دیواره ام دی اف پوشانیده شده و ظاهر زیبا و مقاومی را پدید آورده است.
نقش ظاهر کابینت ممبران در طراحی آشپزخانه ایرانی
گستره طرحهای کابینت ممبران متنوع میباشد. طراحی این کابینتها از طرحهای کلاسیک و پیچیده گرفته تا مدرن و ساده تولید و عرضه میگردند.
با وجود آنکه طراحی پیچیده برگرفته از هنر منبت کاری و معرق کاری این نوع کابینتها از محبوبیت بسیاری برخوردار میباشد، اما، میتوان شاهد انواع مدرن با طراحی سادهتر نیز بود.
با این حال، بیشتر ایرانیان شیفته کابینت ممبران با پیچ و خم طراحی چوبی سنتی و کلاسیک هستند. در این راستا، باید اشاره نمود که کابینتهای چوبی که جزء انتخابهای برتر طراحی ایرانی به شمار میروند، از قیمت بسیار بالاتری برخوردار میباشند. در مقابل، کابینتهای پی وی سی طرح چوبی و کنده کاری شده ممبران جزء کابینتهای ارزان قیمت برای طراحی آشپزخانه ایرانی محسوب میگردند.
مزایا
مهمترین مزایای نصب کابینت ممبران عبارتند از:
به دلیل روکش پی وی سی در برابر رطوبت و حرارت مقاوم میباشد. بنابراین، تحت هرگونه شرایط جوی سازگار است.
در مقایسه با کابینت لمینت، بسیار بادوام و ماندگار است.
کابینت ممبران، به راحتی با مواد شوینده ملایم و دستمال مرطوب نظافت میشود.
بافت ظاهری کابینت بسیار هموار میباشد.
در مقایسه با کابینت اکریلیک یا یو وی مقرون به صرفهتر است.
کابینت ممبران میتواند ظاهری براق یا مات داشته باشد.
معایب
مهمترین معایب کابینت ممبران عبارتند از:
کابینت ممبران، ممکن است پس از مدتی قرار گرفتن در معرض تابش نور مستقیم خورشید تغییر رنگ بدهند.
این کابینتهای زیبا به طور مداوم نیاز به نظافت و نگهداری دارند.
در صورت استفاده غیرصحیح و نامناسب، احتمال پوسته پوسته شدن بافت کابینت وجود دارد.
بر اثر استفاده دستمالهای زبر، شویندههای اسکراب استیل و پاک کنندههای لبه تیز احتمال میرود بر روی کابینت ممبران خط و خش بیافتد.
خلاصه کلام، ممبران بخریم یا خیر؟
کابینت ممبران، راهی عالی به منزله زیباسازی فضای آشپزخانه ایرانی و یا هر فضای دیگری از خانه است. اگر تلاش میکنید طی ایجاد تغییر و تحول ظاهر آشپزخانه خود را زیبندهتر کنید، کابینت ممبران انتخابی ایده آل به شمار میرود.
کابینت ممبران در عین آنکه ظاهری پیچیده به طراحی آشپزخانه شما میافزاید، ارگانیک بودن آن را در معرض نمایش قرار میدهد. به خاطر داشته باشید که استفاده از کابینت ممبران نمیتواند منحصرا به طراحی آشپزخانه مربوط باشد. گاها برخی از افراد اشکال دیگر این نوع کابینت را در برخی فضاها اعم از سرویس بهداشتی و اتاق خواب استفاده میکنند. با این حال، بهتر است پیش از هرگونه اقدام به خرید درباره طرحها و متریالهای استفاده شده در کابینت ممبران تحقیق نمائید.
تصاویر بیشتر:
منبع: اتـــاق