آشنایی با سبکهای معماری داخلی
سبکهای معماری داخلی
آشنایی با سبکهای معماری داخلی می تواند برای کسانی که قصد تزئین خانه جدید خود را دارند، بسیار مفید باشد. اگر شما نیز به دنبال منابعی الهام بخش هستید، خوب است بدانید که در رشته و حرفهی معماری داخلی چه می گذرد و با آشنایی با سبکهای معماری داخلی با گذشتهی این رشته و سیر تحول آن تا اکنون آشنا شوید. بهتر است که بدانید به طور معمول طراحان و معماران داخلی، سبکهای معماری داخلی را با یکدیگر ترکیب می کنند تا همواره طرح و ایدهای نو ایجاد کرده باشند.
با این وجود شناسایی جنبههای اصلی هر کدام از این سبکها از اهمیت بالایی برخوردار است و ضمن بهبود طراحی، به سرعت در روند کار نیز کمک می کند. بنابراین می توانید به مطلب پیش رویتان تنها به چشم یک مطلب تئوری نگاه نکرده و به کمک سبکهای معماری داخلی برای انجام تحولی در محیط زندگی خود تلاش کنید، چرا که همواره داشتن اطلاعات علمی در پس زمینه یک کار عملی، بهتر از نداشتن آن است.
بدیهی و مشخص است که سبکهای معماری داخلی دارای تنوع بسیار زیادی هستند. این تنوع می تواند ناشی از تنوع جغرافیایی، شرایط زمانی، اجتماعی و اقتصادی هر منطقه باشد. با این حال در این جا به تعداد محدودی از سبکهای معماری داخلی به صورت کلی می پردازیم.
سبکهای معماری داخلی: صنعتی
سبکهای معماری داخلی نگاهی به گذشتهای مربوط به معماری و یا چیزی مرتبط با آن دارند. سبک صنعتی نیز به دورهی چرخش و صنعت و ظهور مواد و مصالح جدید باز می گردد. طراحی و معماری داخلی صنعتی در دهه ۱۹۹۰ رایج شد؛ چرا که در بسیاری از شهرهای آمریکایی با تبدیل انبارهای تولیدی قدیمی به ساحتمانهای مسکونی چند واحدی، آنها را نوسازی کردند. در این حالت، آنها بسیاری از بخشها مانند لولههای آب، سیمهای برق و… را به جای پوشاندن در دیوار داخلی، در معرض نمایش قرار دادند که امروزه به سبک معماری داخلی صنعتی شناخته می شود.
برخی از عناصر اصلی این سبک از معماری داخلی:
این سبک به استفاده آزاد از فولاد تاکید می کند.
ظاهر خام و ناتمام.
ترکیبی از رنگهای خاکستری، خنثی و مات و بی جان.
تقسیم بندیهای بزرگ فضا.
لامپهای عتیقه و فلزی.
کفپوش بتنی.
سطوح چوبی و فلزی.
سبکهای معماری داخلی؛ سبک سنتی
اگرچه معماری سنتی در فرهنگ ما به حالت دیگری شناخته می شود، اما این اصطلاح از سبکهای معماری داخلی، به دورههای طراحی و معماری در مدارس قدیمی اروپایی در قرون ۱۸ و ۱۹ باز می گردد. این سبک غالباً دکوراسیون و معماری کلاسیک اروپا را منعکس می کند.
قالب بندی دقیق به کمک چوب.
تطبیق مبلمان با سایر وسایل.
استفاده از وسایل عتیقه و تمیز.
استفاده از تک رنگ با درجات متنوع در نقاط مختلف.
استفاده از پارچههای گران قیمت مانند ابریشم، ترمه، مخمل و پارچههای راحت مانند پنبه.
استفاده از تقارن و همچنین لوازم سنگین.
سبکهای معماری داخلی
سبکهای معماری داخلی؛ ساحلی
در میان سبکهای معماری داخلی، سبک ساحلی باید برای نقاط ساحلی به کار رود؛ چرا که کاربرد این سبک در خانهای در منطقهای زراعی عجیب به نظر می رسد. در این سبک از رنگهای کاملاً روشن مانند آبی دریایی و تمام رنگها در درجات روشن خود استفاده می شود. سایر وسایل مورد استفاده در ، طناب، چوبهای تیره وسایر وسایل موچود در قایقها، حصیر و چوب خیزران می باشد. همچنین باید از امکانات نوری طبیعی به کمک پنجرهها و بازتابشان از رنگهای مورد استفاده در سبک ساحلی کمک بگیرید.
سبکهای معماری داخلی؛ مدرن
سبک معماری مدرن نسبت به سایر سبکهای معماری داخلی، از محبوبیت بیشتری برخوردار است. این سبک برای تبلیغات و نمایش در رسانه بسیار مناسبتر است تا زندگی واقعی! چرا که بسیاری از افراد ترجیح می دهند تا در محیطی گرمتر و صمیمی و سنتیتر زندگی کنند. با این وجود معماران داخلی عموماً عناصر مدرن را به سبکهای معماری داخلی می افزایند و به کمک زاویهها، مواد مختلف و خطوط گرمابخش، در آن تغییراتی به وجود می آورند.
برخی از ویژگیهای اصلی معماری داخلی مدرن:
نبود وسایل زینتی.
عدم تقارن عمدی.
نبود شلوغی و بی نظمی.
رنگهای اصلی خنثی و استفاده از تضاد رنگ جسورانه.
استفاده از الگوهای هندسی.
سبکهای معماری داخلی؛ معاصر
طراحی معاصر همان سبکی از سبکهای معماری داخلی است که شامل بسیاری از خانههای افراد می شود. این سبک شامل فضاهای باز، نور زیاد، خطوط مستقیم، استفاده زیاد از شیشه و… می شود.
طرح بندی و چیدمانهای غیر معمول.
استفاده از نور طبیعی. در این سبک طراحی نورپردازی به عنوان یک بیان هنری استفاده می شود.
رنگهای خنثی.
قطعات آهنی.
پارچههای طبیعی و بافت دار.
تصاویر بیشتر:
منبع: اتـــاق