1403/09/22

دکورز

دکوراسیون منزل و مبلمان اداری و تجاری

خانه » ظروف نچسب فورج چیست؟

ظروف نچسب فورج چیست؟

ظروف نچسب

ظروف نچسب آشپزی فورج

شکل دهی فلزات تحت فشار و یا در حالت گداخته توسط قالب و به کمک پرس هیدرولیک، پنوماتیک و یا پتک ضربه ای فورج نامیده می شود. بسیاری از قطعات مهم در صنعت ماشین سازی و صنایع نظامی با روش فورج ساخته می شود. عملیات فورج منقطع بوده و به خاطر امکان کنترل جریان مواد و دانه های ساختار و همچین فشرده کردن مواد اولیه، استحکام و سختی بسیار بالایی در محصول نهایی ایجاد می کند.

عملیات فورج به دو دسته کلی فورج سرد و فورج گرم تقسیم می شود. فورج سرد در دمای محیط و با نیروی زیاد روی قطعات با چکش خواری بالا انجام می شود و فورج گرم در درجه حرارت بالا (بالاتر از دمای تبلور مجدد) و با نیروی فشار کمتر اجرا می گردد. شکل پذیری و یکنواختی قطعه در این شیوه بیشتر است.

سابقه ی استفاده از ظروف آلومینیومی به صد سال گذشته برمی گردد. تولید قابلمه و تابه از آلومینیوم به نسبت مس، فولاد و یا استیل به خاطر نرم تر بودن آن خیلی آسان است. روش های مختلفی برای فرم دادن با دست و یا ریخته گری به روش دایکاست متداول هستند ولی هر کدام دارای معایبی می باشد.

ظروف نچسب

امروزه از روش فورج در کنار روش های متداول دیگر برای تولید ظروف نچسب آشپزی استفاده می شود. در روش فرم دادن با دست، ضخامت ورق باید خیلی کم باشد در نتیجه ظروفی که با این روش تولید می شوند به خاطر نازک بودن، خیلی زود در اثر حرارت و یا فشار، شکل خود را از دست می دهند. این ظروف اگر دارای لایه ی مخصوص نچسب نباشند در اثر خوردگی با مواد اسیدی غذا سوراخ می شوند.

برای تولید ظروف آلومینیومی به روش دایکاست از آلومینیوم با آلیاژ مخصوصی که سخت تر می باشد استفاده می شود. ظروف دایکاست که اصطلاحاً به آن ها چدنی هم گفته می شود به خاطر اینکه دارای ضخامت زیادی هستند هم دارای وزن بیشتری بوده و به خاطر سختی آلیاژ به کار رفته، شکننده می باشند.

در روش فورج از ورق های آلومینیوم با ضخامت بیشتری نسبت به ظروف متداول استفاده می شود و محصول نهایی از نظر تغییر شکل در برابر حرارت، ضربه، فشار و همچنین شکنندگی استحکام بالایی دارد.

قابلمه های نچسب

امروزه ظروف نچسب نسبت به ظروف چدن و استیل کاربرد و محبوبیت بیشتری دارند. به همین دلیل شرکت پویان مهر جهت افزایش کیفیت محصولات خود همیشه به دنبال راه های جدید بوده است. این شرکت اولین بار در ایران اقدام به استفاده از تکنولوژی فورج سرد برای تولید ظروف و دسته آشپزی با برند PMT نمود.

این تکنولوژی مطابق با مطالعات انجام شده توسط مهندسین مشاور آلمانی، ترکیه ای و ایرانی شرکت دارای مزایای زیادی نسبت به ظروف تفلون و دایکاست (اصطلاحاً طرح چدن) می باشد. پویان مهر در تلاش است که با بهبود این مزایا بتواند ظروفی با استانداردهای جهانی برای ارتقاء سطح سلامت مصرف کنندگان تولید نماید. 

بر روی محصولات تولیدشده برای کنترل کیفیت آزمایشی های متعددی انجام می پذیرد مانند تست سایش،که سطح نچسب ماهیتابه یا قابلمه را تا ۷۰۰۰ بار تحت سایش قرار می دهد. برخی مزایای ظروف نچسب فورج تولیدی پویان مهر به شرح زیر است:

  1. استفاده از آلومینیوم خالص ۹۸٫۵ درصدی (بدون سرب)
  2. یکنواختی و صافی بالا در محصولات 
  3. استحکام و سختی بسیار بالا و عدم شکنندگی
  4. دارا بودن نشان استاندارد Bio  آلمان بعنوان تضمین حفاظت از محیط زیست
  5. قابلیت بازیافت محصولات 
  6. پوشش داخلی از نوع گرانیت (ماربل) 
  7. رنگ سیلیکون مقاوم در برابر حرارت
  8. دارا بودن پروانه بهداشتی ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  9. دارای گارانتی ۱۸ ماهه 
  10. بهداشتی بودن لبه درب تمام شیشه و همچنین دارا بودن سوپاپ اطمینان (دارای سه منحنی در لبه های درب پیرکس جهت خارج شدن بخار غذا)
  11. دسته ها از نوع باکالیت نسوز ، مقاوم تا دمای ۱۲۰ درجه سانتی گراد
  12. ضخامت بدنه محصولات ۴ میلی متر و گرانیت داخلی ۴ لایه می باشد.
در آخر باید توجه داشته باشیم که همه ظروف حتی در بهترین حالت استفاده نیز دارای عمر مفیدی می باشند و حتی اگر از نظر ظاهری وضعیت خوبی داشته باشد توصیه شده که تعویض شوند.ظروف فورج به دلیل تکنولوژی بالای ساخت،دارای عمر مفید بالاتری نسبت به دیگر ظروف نچسب دارد.  با توجه به این ویژگی ها خرید ظروف فورج به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. در هر صورت استفاده صحیح از ظروف نچسب برای حفظ سلامتی مواد غذایی و خانواده اهمیت دارد.

برگرفته از نمنــاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *